top of page

Кулинарното наследство на малките населени места

Снимка на автора: Albena ShkodrovaAlbena Shkodrova

На 22 ноември, вторник, български изследователи ще говоят за историческата гастрономия в българските села и малки градове. Символиката на плодовата градина, на черешите, на киселото мляко и месото, храната между въображението и плътското преживяване, ролята й в изграждането на идентичности - разнообразните теми са подредени в три панела.

Доц. д-р Вихра Барова, която е сред основателите на нашата асоциация, ще говори от 10:10 за преоткриването на кулинарните традиции в родопското село. Колеги ще предложат и нов поглед към прочулата се от работата на Елеанор Смолет идея за българската “икономика на бурканите”. С любопитство очакваме да чуем и последната лекция в програмата, на д-р Иванка Абаджиева, за връзката между кулинарните традиции и социалната работа.



Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
  • TikTok

© 2022. Bulgarian Society Around the Table

bottom of page