top of page

Монголите били хора с много таланти


ree

В продължение на две столетия управлявали големи части от Индия с изключителна вещина, но още по-впечатляващ бил вкусът им кулинарията. Хранели кокошките си с трохи, напоени в разтвор от шафран и розова вода и ги масажирали с мускус и сандалово дърво. Много от парфюмите, извличани от редки цветя в императорските градини, били предназначени за кухнята. Преклонението си към ароматите на храната те наследили, предполага се, от персийската, арабската и турската гастрономия. Техните учители, майстори на ароматите от портокалов цвят и ценители на амбергри обаче, нямали достъп до подправките от Хималаите. Учениците надминали своите ментори.




 
 
 

Коментари

Коментарите не можаха да се заредят
Изглежда, че имаше технически проблем. Опитайте да се свържете отново или да обновите страницата.
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
  • TikTok

© 2022. Bulgarian Society Around the Table

bottom of page