Around the Table30.12.2023 г.2 мин.Евгения Кръстева-Благоева и Десислава Димитрова се присъединиха към Общество "Около храната"Завършваме 2023 с отдавна подготвяна новина: обществото ни се увеличи с двама български учени със съществен принос в изследването на...
Albena Shkodrova12.07.2023 г.2 мин.Форум за историята на храната на Балканите в ИстанбулИстанбулският форум от миналата седмица беше интензивно интересен. Представените изследвания бяха посветении на “Емоции, храна и...
Around the Table12.06.2023 г.1 мин.Женски кооператив и хранилище за картофи, трансформирано в “хранилище за мечти” в РодопитеНов кулинарен проект се материализира в село Върбово в Родопите. Мария Жекова преобразява някогашно хранилище за картофи в пространство,...
Around the Table17.05.2023 г.1 мин.Незабелязано, България се превръща в голям износител на нахутНахутът е по българските земи най-малко от 9 в., от времето на Иван Рилски, но малцина българи го свързват с традиционната кухня. Нито...